13 Ara
Yazar
0 Yorum (lar)
2307 Görüntülenme (ler)
Solucan Gübresi Hakkında Merak Edilenler
,
Solucan Gübresi Hakkında Sorular
Solucan Gübresi Üretim;
Solucan Gübresi Üretiminde Başlangıç Adımları;
- Üreticinin bütçe planına ve 1 yıllık hedeflenen üretim kapasitesine göre solucan miktarının belirlenir.
- Üreticinin karar verdiği solucan miktarına göre üretim yerinin veya arazinin projelendirilmesi firmamızın danışmanlığında yapılır.
- Üretimin yapılacağı tesis ekipmanları ( yaşam havuzu, Profil Kasa, Sürekli hasat sistemleri ve Diğer makina ekipmanları) bütçeye uygun şekilde veya devlet destekli proje ise projeye uygun şekilde belirlenir.
Mama (Yem) Miktarı Ve Maliyet Tablosu Hazırlanması;
- Üreticimize üretime başladığı solucan miktarına göre 2 yıllık bir üretim programı hazırlanıp tarafımızdan teslim edilir.
- Bu üretim programının hazırlanmasındaki amaç üreticinin aylık solucan miktarına göre ihtiyacı olan ortalama mama miktarını, hasat edilecek gübre miktarını ve gübrenin ön maliyetini görmesidir.
- Ayrıca üreticinin tecrübe kazanana kadar bizim kontrolümüz altında daha rahat üretim ve bakım yapmasına imkân verilmektedir.
Hasat Edilen Solucan Gübresinin Maliyet Tablosu Hazırlanması;
- Üreticiye teslim edilen bir diğer tabloda, gübre hasat süresince üreticinin maliyetlerini girebildiği, bu maliyetler ile hasat edilen gübrenin gerçek maliyetini hesaplayabildiği ve gerçek maliyetten yola çıkarak satış tutarını belirlemesi içindir.
- Bu uygulamadaki amaç hasat edilen gübredeki kar marjını görmek, ek olarak parti parti üretim yapıldığı için parti bazında ürünü perakendede mi satmak uygun yoksa toptan satmak mı uygun veya her iki opsiyonda ürünün satıştaki karı rahatlıkla hesaplaması içindir.
- Bu kazançlara göre yeni yapılacak yatırıma ya da projeye bütçe ayırması daha kolay olacaktır.
Yatırımın Geri Dönüşünün [Bbn(Başa Başnoktası) ] Hesaplanması;
- Üreticiye teslim edilecek olan son tablo BBN(Başa başnoktası) hesaplamasıdır.
- Yapılan yatırım tutarına ve solucan âdetine göre yatırımın kendini ne kadar sürede amorti edebileceğini öngörmesine imkân verir.
- Bu bağlamda yatırımcı ya da üretici aylık bazda ortalama bütçesini öngörerek bütçe planlamasını bu bilgilere göre yapabilir.
- Bu tabloda üreticinin isteği doğrultusunda firmamız tarafından hazırlanabilir.
Solucan Gübresi Üretim Aşamasına Geçiş Süreci;
- Ön maliyet hesaplamaları ve solucan miktarı belirlendikten sonra üretim kısmına geçiyoruz.
- Solucan sayısı olarak ulaşılması hedeflenen kapasite için yemleme ve bakım programı firmamız tarafından hazırlanıp üreticiye teslim edilmektedir.
- Programın hazırlanmasındaki amaç aylık olarak üreticinin rahatlıkla neler hazırlayıp vermesi, hazırlaması gereken mama miktarı, bu mamaya hangi ek besinlerin karıştırılması gerektiği ( Ek Besin Programı Ayrı Olarak Hazırlanıp Üreticiye Verilmektedir. Solucan Sayısı Yılda 16 Kat Artmaktadır.
- Bu Kat Sayıyı Arttırmanın Bazı Önemli Noktaları Vardır. Bu Noktalardan Biri De Kokondan Çıkan Yavruların Yasama Oranını Attırmak. Bu Bağlamda Üreticinin İsteği Üzerine Hazırlanan Yemleme Programına Ek Besin Programı Katılıp Firmamızın Kontrolü Altında Buna Uygun Besleme Yapması Sağlanıp Yavruların Yaşama Oranını Üst Seviyede Tutarak Sayının Hızlı Katlanmasına İmkân Verilmektedir.
- Burada Dikkat Edilmesi Gereken Solucan Miktarının Hızlı Şekilde Artmasından Dolayı Üretici İçin Bazı Sıkıntıların Oluşmamasıdır. Örneğin Üretim Alanı Ve Mama İhtiyacı Gibi. Üretim Yeri Planlaması Yapılırken Bu Üreme Oranları Ve Üretim Yeri Kapasitesinin Yeterliliği Hakkında Üreticimize Ön Bilgi Verilmektedir.)
Solucan Bakımı, Mamala Ve Hasat Süreçleri;
- Üretime başladıktan sonra yemleme zamanları, solucan ayrım zamanı ( Yeni Üretim Kasalarının Sisteme Eklenmesi ) ve hasat zamanları firmamızın kontrolü altında yapılmaktadır.
- Üreticinin hazırlanan yemleme programına sadık kaldığı takdirde ekstra bir şey yapmasına veya uğraş vermesine gerek yoktur.
- Kontrolümüz altında üretim yapılmasındaki amaç üreticimizin bu süreçleri kendi kendine tecrübe etmesine gerek kalmadan, bizimle beraber üretimi kontrollü bir şekilde yapıp oluşabilecek olumsuzlukları yasamasını engellemektir.
- Pazara sunulacak ürünün kalitesi, ürünün pazarda rahat bir şekilde yer edinmesine imkân verir.
Solucan Gübresi Pazarı Giriş, Hibeler, Devlet Destekleri Ve Kurumsallaşma Danışmanlığı;
- Üreticilerin en sık karşılaştığı sorun pazarda yer edinememektir. Kaliteli ürün elde edilmesi ve ürünün pazara sunumu aşamasında profesyonel destek alınmamasından kaynaklıdır.
- Üreticilerimizin bu sıkıntılar ile karşılaşmaması ve üreticimizin ürettiği gübreye referans olabilmemiz için mamanın hazırlanmasından ürünün paketlenip pazara sunulmasına kadar olan tüm aşamalarda firmamız kontrollü üretim ve büyümesine destek vermektedir.
- Doğal Solucan Gübresinin Türkiye pazarındaki yerini Biz değil hep beraber yukarıya taşıyacağız. Doğru üretim ile elde edilen kaliteli ürünün pazara girmesindeki amacımız ve çabamız bunun içindir.
- Üreticimiz KOSGEB, Avrupa birliği hibeleri veya tarım bakanlığı desteklerinden yararlanmak istediğinde başvurmak istediği hibe programını bize iletmesi durumunda firmamız tarafından proje danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Proje hazırlayan firmalara yüksek bütçeler harcamadan firmamız tarafından üreticimize projesi hazırlanıp teslim edilir. Üreticimiz ilgili evraklar ve hazırladığımız proje ile hibe programına başvurusunu yapabilir.
- Kurumsallaşma aşamasında üreticimize hibelerden yararlanabilecek nace kodları ile şirket açılışının nasıl yapılması gerektiği, markanın oluşturulması, markanın korunması aşamasında profesyonel destek verilmektedir.
- Solucan gübresi üreticisinin Türkiye pazarında bir yer edinmesi, üretim miktarı ile değil kurumsallaşmada ve pazarda profesyonel destek ile doğru adımlar atması ile olacaktır.
Kırmızı Kaliforniya Solucanı Satın Al
Kırmızı Kaliforniya Solucanı Biyolojisi ve Karakteristiği
Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nedir Ve Nasıl Üretilir ?
Ticari Solucan Gübresi Üretiminin Püf Noktaları
Kırmızı Kaliforniya Solucanlarını Tanıma Rehberi ( Eisenia foetida )
Kırmızı Kaliforniya Solucanı Nasıl Beslenir?
Kırmızı Kaliforniya Solucanları Nasıl ve Ne İle Beslenir?
Yorum Yap