Saksı çiçeklerinin bakımı, özen isteyen bir süreçtir. Görsellikleri ve yaydıkları pozitif enerji ile evlere şenlik olan saksı çiçekleri, ev içinde de çok sayıda faydaya sahiptir.
Daha kaliteli bir yaşam sürebilmek için saksı çiçekleri bakımında solucan gübresi kullanmaya özen göstermeniz tavsiye edilir.
Salon çiçekleri adı da verilen bu çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması hakkında detaylı bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Saksı Çiçekleri Günlük Bakımı Nasıl Yapılır?
Saksı çiçekleri günlük bakım işlemleri, oldukça kolay olmanın yanı sıra stresten arındırıcı ve rahatlatıcı etkiye de sahiptir.
Çiçeklerin günlük bakımlarını ideal şekilde yapabilmek için ihtiyacınız olan su haznesi çok dar olmayan bir sulama kabıdır.
Bu kabı kullanarak saksı çiçeklerinizin ihtiyacı olan günlük bakım sürecini başarılı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Bir süre sonra yavrunuz gibi göreceğiniz saksı çiçeklerinin bakımında daha özenli davranmak istediğinizde ise çiçeklerin yapraklarını da nemlendirebilirsiniz.
Sadece kökten değil yapraktan da sulama yapabilmek adına sprey kutusu kullanmanız tavsiye edilir. Haftada 1 veya 2 kere sulayıp aydınlık yerde muhafaza edeceğiniz saksı çiçeklerinizin daha kuvvetli şekilde açtığını fark edebilirsiniz.
Saksı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Saksı çiçeği çoğaltma işlemleri özen gerektiren işlerden oluşur. Güzel bakılan saksı çiçekleri daha uzun bir yaşam sürebilir.
Bu tamamen bakıma ve çiçeğin yerini sevmesine bağlıdır. Kökten ayırarak çoğaltma yöntemi saksı çiçekleri için en çok tercih edilen yöntemlerdendir.
Fazla köklenmiş çiçeğin verdiği yavru kökleri ayırarak daha küçük ebattaki bir saksıya alabilirsiniz.
Yavru kök, uygun ısı ve ışık ortamında hızlı şekilde gelişecektir. Bunun yanı sıra suya koyarak çoğaltma ve çelikleme ile çoğaltma yöntemlerini de duruma ve ihtiyaçlara göre tercih edebilirsiniz.
Saksı Çiçeği Nasıl Sulanır?
Saksı çiçeğinin sulanması, düzenli olarak yapılması gereken önemli bir iştir.
Bitkileri yaşatmak için düzenli aralıklarla sulanması elzemdir.
Bitkinin toprağını parmağınızla kontrol ederek toprağın çok kuru ve sert olması durumunda çiçeğin sulanması gerektiğini anlayabilirsiniz.
Eğer toprak ıslaksa, bu durumda çiçeğin su istemediği anlamına gelecektir.
Solucan gübresi kullanarak bitkinizin ve saksı çiçeğinin toprağını daha verimli hale getirebilirsiniz.
Sıvı Bitki Besini Nasıl Kullanılır?
Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?
Sıvı Solucan Gübresi Kullanım Şekli
Katı Solucan Gübresi Kullanım Şekli
Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları
Solucan Gübresinin Kimyasal Gübreden Farkı
Katı Solucan Gübresinin Faydaları
Sıvı Solucan Gübresinin Faydaları
Sıvı Solucan Gübresinin Avantajları
Yorum Yap